Arrangera ett afternoon tea party

För att fira att jag blivit ännu ett år äldre så bjöd jag in några vänner till afternoon tea. Jag arrangerade ett foto och skickade det som en inbjudan via mobilen.

 

Jag förberedde ett gäng olika mumsiga snittar och en massa gott grönt the. Självklart dukade jag även upp med mitt allra sötaste porslin. Någon gång ska man ju få användning av det...

Tips på goda & enkla snittar där du inte behöver köpa hem hur mycket som helst:

Formfranska med Najadlaxröra
Blanda finhackad Najadlax (gravad och rökt lax) ihop med lite creme fraiche, en större mängd Philadelphiaost och framförallt riven lagrad ost som till exempel Västerbottenost. Bred sedan på röran på en fyrkantig formfranska och lägg ytterligare ett bröd ovanpå och skär i trianglar.

Chevreskålar med semi dry tomater
Blanda Chevreost med lite lite creme fraiche för att få det mer som en spred och smaksätt med lite honung. Lägg krämen i små kexskålar (jag hittade några goda "rye bread" på Willys i påse vid kexhyllan) och toppa med en semi dry tomat. Jag lovar att den är som en godisbit.

Grön laxrulle
Skiva gravad lax i tunna och så långa/breda skivor som möjligt. Ta gärna resten av Najadlaxen om det blev över av den. Blanda Philadelphiaost med wasabikräm och bred på på laxskivorna. Rulla ihop som små rulltårtebitar och skär dem på mitten så att de blir till stubbar.

Söt chokladsnitt
Jag bakade ut ett tunt lager av kärleksmums-receptet minus det översta kokos- och chokladlagret i en ugnsplåt. Sedan skar jag chokladkakan mitt itu så att det blev två delar och innan jag lade dem på varann så kokade jag ihop lite hallon- & rödavinbärssylt och bredde ut emellan. Slutligen tog jag det sista av Philadelphiaosten och blandade med lite florsocker och bredde på toppen och skar ut små fyrkanter och pudrade ett rosa frystorkat hallonpulver på toppen. Voila!

För att dekorera de nedersta snittarna på kakfatet så tussade jag ihop små rosor av silkespapper i olika färger och fäste på tandpetare.

Hoppas jag har inspirerat er att arrangera ett afternoon tea party i sommar.
/Lina